Ir.A.C.J. (Lex) Besselink - Algemeen Directeur Dutch Institute for World Class Maintenance (DI-WCM)

Besselink

'Waarom ik graag jurylid ben? Enerzijds vanwege het belang dat ik en mijn organisatie hecht aan onderhoud. Anderzijds het belang van veiligheid in die onderhoudsorganisatie en het veilig werken. Dutch Institute World Class Maintenance is nu nagenoeg 5 jaar actief om de onderhoudssector voor kapitaal intensieve goederen naar een hoger plan te brengen door onder meer innovatieve projecten en PR en communicatie. De Safe Maintenance award sluit hier dan ook fraai bij aan.'

Expertise met veiligheid

Ir A.C.J. (Lex) Besselink begon zijn militaire carrière in 1971 op de KMA als technische dienst officier bij de Koninklijke Landmacht. Na zijn studie aan de TU Delft heeft hij binnen defensie vooral gewerkt binnen het gebied materieelprojecten, logistiek en onderhoud. In 2008 heeft hij als generaal majoor de defensieorganisatie verlaten. Momenteel is hij directeur van de Stichting Dutch Institute World Class Maintenance, die ten doel heeft de onderhoudssector aan kapitaal intensieve goederen in Nederland naar een hoger plan te brengen. Daarnaast is hij voorzitter van de Strategische Adviesraad van TNO (Themagebied Integrale Veiligheid), lid van de Raad van Defensieonderzoek van TNO, lid van de raad van toezicht van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, lid van de Arbitragecommissie voor Metaalnijverheid en Handel.

Terug naar alle juryleden

Laatste nieuws

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

DIT KAN WORDEN VOORKOMEN!

DIT KAN WORDEN VOORKOMEN!


Ongelukken zijn meestal het gevolg van menselijk gedrag. Onveilig menselijk gedrag.

Menselijk gedrag verander je het beste door: BELONEN. Belonen voor veilig gedrag.

De Stichting Safety at Work heeft tot doel bedrijfsongevallen te verminderen door kennisuitwisseling en het jaarlijks uitreiken van de Safe Maintenance Award Benelux.

De meeste ongelukken gebeuren bij onderhoudswerkzaamheden. Daarom is de Award vooral een beloning voor veilig werken bij onderhoud.

Ook uw bedrijf kan meedingen naar deze Award.

Wat levert het op?
- Een beloning voor veilig gedrag voor uw medewerkers.
- Een kleinere kans op bedrijfsongevallen.
- Een beter veiligheidsbeleid door het doorlopen van de selectieprocedure
- Uitwisseling van kennis en ervaringen in ons Kennisnetwerk, bij bijeenkomsten, via webinars en de LinkedIn groep

Meld u vóór 7 februari a.s. aan voor de Safe Maintenance Award Benelux 2017. Deelname is kosteloos. Vul op www.safemaintenanceaward.com/aanmelden een beknopte vragenlijst in over uw veiligheidsbeleid. Eind februari hoort u of u tot de genomineerden behoort.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Stichting Safety at Work
Peter van Nierop
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. +31(0) 6 53 27 88 35
www.safemaintenanceaward.com

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent