Gwin Steenhoudt - Secretaris Generaal Febelsafe vzw

'Waarom ik graag jurylid ben? Als secretaris generaal van Febelsafe (www.febelsafe.be) ligt Safe Maintenance mij nauw aan het hart. Febelsafe heeft als missie veiligheid in het algemeen te behartigen, te verdedigen en te bevorderen: wetenschappelijke en sociale vraagstukken met betrekking tot veiligheid te bestuderen en te bespreken, voorlichtingsvergaderingen en spreekbeurten in te richten. In het Kennisplatform 'Safe Maintenance' van de Safe Maintenance Award Benelux 'leren mensen van mensen'. Door het meedingen naar de Safe Maintenance Award Benelux krijgen zij de kans om hun veiligheidsbeleid in de praktijk te toetsen en te vergelijken met anderen. Dit is verrijkend voor iedereen. Dit is de reden waarom ik tijd vrij wil maken voor dit initiatief.'

Expertise met veiligheid

Sedert 2007 ben ik werkzaam bij Febelsafe. Als Secretaris Generaal ben ik dagdagelijks betrokken bij veiligheid en welzijn. Febelsafe is een Belgische organisatie die zich bezig houdt met veiligheid en welzijn op het werk en in de vrije tijd. De bevordering, de controle en het onderhoud van veiligheids- en beschermingsuitrustingen, veiligheidsorganisatie-systemen en veiligheidsopleidingen in België valt binnen de scoop.

Lid van:

Prebes, ArCoP 

Terug naar alle juryleden

Laatste nieuws

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

DIT KAN WORDEN VOORKOMEN!

DIT KAN WORDEN VOORKOMEN!


Ongelukken zijn meestal het gevolg van menselijk gedrag. Onveilig menselijk gedrag.

Menselijk gedrag verander je het beste door: BELONEN. Belonen voor veilig gedrag.

De Stichting Safety at Work heeft tot doel bedrijfsongevallen te verminderen door kennisuitwisseling en het jaarlijks uitreiken van de Safe Maintenance Award Benelux.

De meeste ongelukken gebeuren bij onderhoudswerkzaamheden. Daarom is de Award vooral een beloning voor veilig werken bij onderhoud.

Ook uw bedrijf kan meedingen naar deze Award.

Wat levert het op?
- Een beloning voor veilig gedrag voor uw medewerkers.
- Een kleinere kans op bedrijfsongevallen.
- Een beter veiligheidsbeleid door het doorlopen van de selectieprocedure
- Uitwisseling van kennis en ervaringen in ons Kennisnetwerk, bij bijeenkomsten, via webinars en de LinkedIn groep

Meld u vóór 7 februari a.s. aan voor de Safe Maintenance Award Benelux 2017. Deelname is kosteloos. Vul op www.safemaintenanceaward.com/aanmelden een beknopte vragenlijst in over uw veiligheidsbeleid. Eind februari hoort u of u tot de genomineerden behoort.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Stichting Safety at Work
Peter van Nierop
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. +31(0) 6 53 27 88 35
www.safemaintenanceaward.com

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent