Initiatiefnemer van het Nederlands Veiligheidsinstituut (NLVI). Voorzitter van de Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut.DGA Arbo-K Veiligheid BV.

‘Waarom ik graag jurylid ben’?

Al meer dan 45 jaar ben ik betrokken bij diverse takken van veiligheid met als gevolg dat veiligheid inmiddels een prettige en zinvolle levenswijze is geworden welke ik nog steeds met plezier uitoefen. De betrokkenheid bij veilig werken en de herkenbare verschillen tussen veiligheidsbeleid en werkelijkheid wil ik op diverse manieren zichtbaar maken. Enerzijds met het Nederlands Veiligheidsinstituut en anderzijds met de Safe Maintenance Award.

Expertise met Veiligheid

De eerste kennismaking met veiligheid was gedurende mijn 7-jarige periode bij de Koninklijke Luchtmacht. Als specialist gronduitrusting was ik betrokken bij het onderhoud van blusvoertuigen. Het in1970behaalde diploma Brandwacht 2e klas was de opstap naar vele diploma’s en certificaten op veiligheidsgebied, zoals onder andere; MVK, IRCA Lead Auditor forQuality Management Systems, ADR Vervoer gevaarlijke stoffen, VK Masterclass.

Mijn eerste fulltime veiligheidsfunctie startte in 1974, Brandweercommandant bij de Kernenergiecentrale Borssele. Daarna HSSEQ Manager bij VOPAK, Project HSE Manager bij diverse petrochemische bedrijven, voorzitter van het Nederlands Veiligheidsinstituut.

In 1983 ben ik ondernemer geworden en had te maken met VCA, ISO, REOB, brandweervoertuigbouw, branddetectie, blussers- en blussystemen, PGS15 en 29, beveiligingstechniek. Samensteller van, en kritische sitekick bij de opleiding ARBO Masterclass.

Terug naar alle juryleden

Laatste nieuws

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

DIT KAN WORDEN VOORKOMEN!

DIT KAN WORDEN VOORKOMEN!


Ongelukken zijn meestal het gevolg van menselijk gedrag. Onveilig menselijk gedrag.

Menselijk gedrag verander je het beste door: BELONEN. Belonen voor veilig gedrag.

De Stichting Safety at Work heeft tot doel bedrijfsongevallen te verminderen door kennisuitwisseling en het jaarlijks uitreiken van de Safe Maintenance Award Benelux.

De meeste ongelukken gebeuren bij onderhoudswerkzaamheden. Daarom is de Award vooral een beloning voor veilig werken bij onderhoud.

Ook uw bedrijf kan meedingen naar deze Award.

Wat levert het op?
- Een beloning voor veilig gedrag voor uw medewerkers.
- Een kleinere kans op bedrijfsongevallen.
- Een beter veiligheidsbeleid door het doorlopen van de selectieprocedure
- Uitwisseling van kennis en ervaringen in ons Kennisnetwerk, bij bijeenkomsten, via webinars en de LinkedIn groep

Meld u vóór 7 februari a.s. aan voor de Safe Maintenance Award Benelux 2017. Deelname is kosteloos. Vul op www.safemaintenanceaward.com/aanmelden een beknopte vragenlijst in over uw veiligheidsbeleid. Eind februari hoort u of u tot de genomineerden behoort.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Stichting Safety at Work
Peter van Nierop
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. +31(0) 6 53 27 88 35
www.safemaintenanceaward.com

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent