SHELL MOERDIJK EN BILFINGER WINNEN SAFE MAINTENANCE AWARD BENELUX 2017

Shell Moerdijk en Bilfinger hebben de Safe Maintenance Award Benelux 2017 gewonnen. Tijdens een druk bezochte feestelijke dinershow  op 12 april jl. werd de prijs voor de onderhoudsafdeling en technisch dienstverlener die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren voor de zesde keer uitgereikt. Storm Industriediensten kreeg de aanmoedigingsprijs.

Bij de foto: v.l.n.r. Ruud van Doorn (CEO Bilfinger Industrial Services BeNe), Marcel de Vreede (Maintenance Manager Shell Moerdijk) en Jan Storm jr. (Marketing en Sales Manager Storm Industriediensten).

De genomineerden voor de Safe Maintenance Award Benelux stelden zich aan het publiek voor met een korte pitch. Daarna gaf de jury haar eindoordeel en maakte de winnaars bekend.

Shell Moerdijk kreeg de prijs die veilig werken wil stimuleren in de categorie eigen onderhoudsdienst. Bilfinger greep de award in de categorie Technisch Dienstverlener. De jury roemde beide bedrijven om de "openheid in relatie met gelijkwaardigheid. Dat is een belangrijke basis om van elkaar te leren.”

Het viel de jury verder op dat "veiligheids- en productrisico’s duidelijk zijn opgenomen in werkinstructies en nageleefd in de praktijk, dat er een interactief veiligheidsoverleg is tussen contractors en opdrachtgever en er een open cultuur is.” Bij de bedrijven worden best practices goed gedeeld, near misses worden actief gemeld, geanalyseerd en verbeteringen worden doorgevoerd. Ook is er sprake van een "proactieve taak om risico analyse als voorbereiding op projecten, stops en tijdelijke situaties te maken.” 

Over de Award

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. De Safe Maintenance Award Benelux wordt sinds 2011 uitgereikt aan de onderhoudsafdeling en technisch dienstverlener die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren. De prijzen werden uitgereikt door de stichting Safety at Work en het iMaintain platform.

Klik hier voor een korte video-impressie 

Voor meer informatie over de Safe Maintenance Award Benelux, neem contact op met Peter van Nierop, tel. 06 53 27 88 35, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent