Ir.A.C.J. (Lex) Besselink - Algemeen Directeur Dutch Institute for World Class Maintenance (DI-WCM)

Besselink

'Waarom ik graag jurylid ben? Enerzijds vanwege het belang dat ik en mijn organisatie hecht aan onderhoud. Anderzijds het belang van veiligheid in die onderhoudsorganisatie en het veilig werken. Dutch Institute World Class Maintenance is nu nagenoeg 5 jaar actief om de onderhoudssector voor kapitaal intensieve goederen naar een hoger plan te brengen door onder meer innovatieve projecten en PR en communicatie. De Safe Maintenance award sluit hier dan ook fraai bij aan.'

Expertise met veiligheid

Ir A.C.J. (Lex) Besselink begon zijn militaire carrière in 1971 op de KMA als technische dienst officier bij de Koninklijke Landmacht. Na zijn studie aan de TU Delft heeft hij binnen defensie vooral gewerkt binnen het gebied materieelprojecten, logistiek en onderhoud. In 2008 heeft hij als generaal majoor de defensieorganisatie verlaten. Momenteel is hij directeur van de Stichting Dutch Institute World Class Maintenance, die ten doel heeft de onderhoudssector aan kapitaal intensieve goederen in Nederland naar een hoger plan te brengen. Daarnaast is hij voorzitter van de Strategische Adviesraad van TNO (Themagebied Integrale Veiligheid), lid van de Raad van Defensieonderzoek van TNO, lid van de raad van toezicht van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, lid van de Arbitragecommissie voor Metaalnijverheid en Handel.

Terug naar alle juryleden

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent