De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

De Safe Maintenance Award Benelux wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderhoudsafdeling en een technische dienstverlener (onderhoudscontractor, installatiebedrijf) die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren. 

Naast bekende namen zoals Total, Cofely, Siemens, SPIE, Stork en Honeywell zijn er ook talloze kleinere bedrijven die met succes meedingen naar de Safe Maintenance Award Benelux. Deze bedrijven laten zien dat zij toonaangevend zijn op het gebied van veiligheid in hun sector.  

 

Selectie

De inzendingen voor de Safe Maintenance Award Benelux worden beoordeeld door een deskundige en onafhankelijke jury, bestaande uit veiligheidsspecialisten uit Nederland en België. De juryleden zijn deskundigheid op het gebied van veiligheidsbeleid, regelgeving, veiligheidsmiddelen. 

 

Kennisuitwisseling

Kennis en ervaring wordt uitgewisseld in ons Kennisnetwerk met onder meer een LinkedIn groep en bijeenkomsten waarin alle (oud-)deelnemers aan de award-competities participeren. 

De LinkedIn groep Safe Maintenance Award Benelux is een platform waar iedereen vragen kan stellen en zijn ervaringen kan delen.

In samenwerking met onze Partners organiseren wij Kennis Bijeenkomsten. De Stichting Safety at Work nodigt samen met de betreffende partner (oud)deelnemers en andere geïnteresseerden uit voor deze bijeenkomsten. Het programma wordt in overleg met de partner samengesteld.

 

Rotterdam en Antwerpen

De uitreiking van de awards vindt afwisselend plaats tijdens de beurs MaintenanceNext in Rotterdam en de beurs Easyfairs Maintenance in Antwerpen. Deze vakbeurzen ontvangen jaarlijks duizenden maintenance managers en –technici, bedrijfsleiders en directies uit alle sectoren van de industrie. 

Tijdens een avondprogramma, inclusief diner, presenteren de genomineerden zich voor het publiek en maken duidelijk waarom juist zij de award verdienen. Na juryberaad worden de winnaars gekozen en de prijzen uitgereikt. 

Aanwezigen tijdens het avondprogramma zijn genodigden van de SMAB-Partners en beursbezoekers die zich voor het avondprogramma hebben ingeschreven. Dit zijn maintenance managers, preventie-adviseurs, HSE-managers en directieleden.

Media-aandacht

Voor en na de uitreiking wordt door middel van persberichten, in sociale media en in de vakpers ruim aandacht aan de SMAB besteed. De beursorganisaties van de Ahoy in Rotterdam en   easyFairs in Antwerpen geven eveneens veel aandacht aan de award in hun persberichten, beursmailings en op haar website. Ook in de vakpers komt de SMAB geregeld aan bod.

Partners

Partners ondersteunen de Safe Maintenance Award Benelux financieel en delen hun kennis met de deelnemende bedrijven. Ze nemen  deel  in het Kennisnetwerk en komen daardoor direct in contact met hun doelgroep.

Partners maken gebruik van de intensieve communicatiecampagne rond de organisatie en uitreiking van de Safe Maintenance Award Benelux. Daarnaast kunnen zij zichzelf presenteren bij de award uitreiking, de bijeenkomsten van het Kennisnetwerk en door middel van gerichte communicatie via de betreffende LinkedIn groep.

Het initiatief van de Safe Maintenance Award Benelux heeft veel positieve reacties uit de sector opgeleverd. Duidelijk is dat deze award een de deelnemende bedrijven effectief stimuleert om veilig werken tijdens onderhoud blijvend aandacht te geven.

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent