Safe Maintenance Award 2013

Award 2013: SPIE Nederland BV winnaar bij 'Contractors', Unilin bvba winnaar categorie 'Eigen Onderhoudsdienst

Op donderdag 21 maart 2013 is de Safe Maintenance Award voor de 3e keer uitgereikt. Eugène de Roodt - directeur Industry - nam namens SPIE Nederland BV de prijs in ontvangst bij de 'Contractors'. In de categorie 'Eigen Onderhoudsdienst' won Unilin bvba en was maintenance manager Fabrice Dalez de trotse ontvanger.

Tijdens het uitreikingsprogramma was er een interessant betoog van Laurens Kruijt (Alfabeeld) over het veranderen van gedrag: je dient eerst je eigen gedrag te veranderen als je dat bij anderen wilt bereiken.  Ook Koos van Wanum en Ronald Rietdijk van Imtech Industrial Services - winnaars 2012 - hielden een passievolle sessie over de mooiste prijs: alle werknemers 's avonds weer veilig en ongeschonden terug laten keren naar huis. Hierna volgde een 'elevator pitch' van de genomineerden, waarna de vakjury zich terugtrok voor het eindberaad. Na de prijsuitreiking volgde een informele afsluiting in de Febelsafe VIP-bar.

Klik hier voor de volledige foto-impressie.

Download hier het persbericht van de uitreiking.
Download hier het artikel uit TIMNL Total Industrial Maintenance.

 

1-spie SMAB_Unilin
Winnaar SMAB 2013 categorie Contractors: Spie Nederland B.V. met op de foto Marco Herman, SHEQ Coördinator en rechts Eugène de Roodt, directeur Industry. Winnaar SMAB 2013 categorie Eigen Onderhoudsdienst: Unilin bvba, Maintenance manager Fabrice Dalez toont de award.
 

Genomineerde bedrijven 2013 bekend, ontknoping 21 maart 14.00u op Maintenance 2013, BrusselsExpo

Na een intensief beraad heeft de vakjury aan 6 bedrijven nominaties toegekend voor de Safe Maintenance Award Benelux 2013. Alvast een mooie erkenning voor hun veiligheidsbeleid!

In de categorie Contractors zijn genomineerd:

  • Compressor Products International GmbH

  • Johnson Controls Industrial Refrigeration

  • SPIE Nederland BV

In de categorie Eigen Onderhoudsdienst zijn genomineerd:

  • Celanese NV

  • MSC Home Terminal

  • Unilin

Op 21 maart 2013 worden op de Maintenance 2013, Brussels Expo (België), de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt. In opmaat naar de uitreiking vindt een programma plaats met sprekers uit de praktijk, o.a. de winnaar van 2012 Imtech Industrial Services en een spannende ‘elevator pitch’ door de genomineerde Contractors. Na uitreiking zijn alle aanwezigen welkom voor een netwerkborrel in de Febelsafe VIP Bar.Wilt u dit programma ook bijwonen? Klik hier voor info en gratis entree voor Maintenance 2013.

Laat uw veiligheidsbeleid belonen! Schrijf uiterlijk 15 februari in voor de Safe Maintenance Award 2013

Naar aanleiding van de Europese campagne rond Veilig Onderhoud van OSHA, het Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, hebben Van Puijenbroek Textiel en het vakblad TIM Total Industrial Maintenance de Safe Maintenance Award Benelux ingesteld in samenwerking met beursorganisatie easyFairs.

 

Deelnemen kan in 2 categorieën:
1. Contractors die het onderhoud verzorgen bij andere bedrijven
2. Bedrijven met een eigen onderhoudsdienst.

 

Elke deelnemer ontvangt – gratis – een benchmark overzicht waarin zichtbaar wordt hoe het eigen bedrijf scoort op alle gevraagde veiligheidsaspecten ten opzichte van de andere deelnemende bedrijven.

 

De winnende bedrijven ontvangen niet alleen een uitgebreid professioneel HaVeP veiligheidskledingpakket, ze worden ook uitgebreid in the picture geplaatst in de Belgische en Nederlandse vakpers.

De Safe Maintenance Award  2013 wordt op donderdag 21 maart 2013 uitgereikt tijdens de vakbeurzen SECURA en MAINTENANCE 2013 in Brussels expo. Het programma duurt van 14.00 tot 15.30 uur.

 

Inschrijven is heel eenvoudig. Ga naar het aanmeldformulier op deze website. U ontvangt dan een beknopte vragenlijst over uw veiligheidsbeleid. Inschrijven is mogelijk tot 15 februari 2013. Alle inzendingen en resultaten worden vertrouwelijk behandeld.

Uitreiking op Maintenance 2013, donderdag 21 maart Brussels Expo

Noteer alvast in uw agenda: donderdag 21 maart vindt de uitreiking van de Safe Maintenance Award 2013 plaats op Maintenance 2013, Brussels Expo. Tegelijkertijd wordt ook Secura 2013 gehouden. Beide beurzen worden georganiseerd door easyFairs. Alvast meer info over Maintenance 2013: klik hier.

Programma uitreiking Safe Maintenance Award 2013 (21 maart 2013)

Na een campagne van enkele maanden wordt op 21 maart, tijdens de beurzen Maintenance & Security in Brussel, de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) uitgereikt. Een jury van deskundigen heeft dan uit de inzendingen drie genomineerden geselecteerd. Ieder van de finalisten krijgt de gelegenheid om in een 5 minuten durende ‘elevator pitch’ te jury te overtuigen dat juist hij/zij de SMAB 2013 verdient.

14:00 - 14:10 Inleiding door initiatiefnemers SMAB

Jean-Paul van de Wiel, Marketing Manager - Van Puijenbroek Textiel & Peter van Nierop, uitgever - TIM Total Industrial Maintenance

14:10 - 14.30 Geen Veilig Onderhoud zonder Veilig Gedrag: versterk de zwakste schakel, Laurens Kruijt, directeur Alfabeeld Organisatie ontwikkeling, gespecialiseerd in gedragsverandering gericht op veiligheid.

Er is een Safety Manager, er is een prima uitgewerkt veiligheidsbeleid, er zijn persoonlijke beschermingsmiddelen en toch gebeuren er nog ongelukken. De zwakke schakel is de mens. Hoe breng je veilig gedrag bij dat écht verschil maakt? Lessen uit de praktijk.

14:30 - 14:50 De Prijs van Veiligheid, Koos van Wanum, QHSE Engineer en Ronald Rietdijk, manager QHSE van Imtech, winnaar SMAB 2012

“Mooi dat we het goed doen, dat we systemen opzetten met procedures, dat we ongevalvrij zijn en naar incidentvrij willen “Zero Accidents” en dat je daar een mooie  prijs (SMAB) mee kunt winnen. Echter de  mooiste prijs is toch dat mensen, na een dag hard werken, ongeschonden naar huis toe gaan.”

14:50 - 15:10 Elevator Pitch finalisten SMAB 2013

15:15 - 15.30 Beraad jury en bekendmaking Winnaar SMAB 2013

15:30 - 16:30 Netwerkdrink in de Febelsafe VIP Bar

Wint uw bedrijf de Safe Maintenance Award 2013? Inschrijven kan tot 15 februari 2013 18-01-2013

Neem deel met uw bedrijf en ga de competitie aan!  U kunt nu met uw bedrijf of organisatie meedingen naar de Safe Maintenance Award 2013. Ga naar AANMELDEN en doe mee. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 februari 2013. De uitreiking van de award vindt plaats op donderdag 21 maart tijdens Maintenance 2013, Brussels Expo (BE).

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent