Safe Maintenance Award 2011

Gekoppeld aan de campagne rond Veilig Onderhoud van OSHA, het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, lanceren Van Puijenbroek Textiel (VPTex) en Uitgeverij Industriële Pers (UIP) in samenwerking met het vakblad TIM de Safe Maintenance Award Benelux. In mei 2011 wordt de Award uitgereikt op locatie bij het winnende bedrijf. 

 

Sinds gebleken is dat de meeste arbeidsongevallen gebeuren in de maintenance sector, is het thema door de Europese overheid hoog op de agenda geplaatst. De bijbehorende campagne van OSHA ter verbetering van de veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden loopt tot in 2011 en wordt gedragen door alle nationale dienstverlenende organisaties.

Alle aanmeldingen binnen: jury bepaalt donderdag 28 april a.s. de 5 genomineerde bedrijven

Tot 31 maart 2011 hebben bedrijven en organisaties zich kunnen aanmelden. Alle deelnemende bedrijven hebben hun deelnameformulieren voor de Safe Maintenance Award Benelux 2011 ter beschikking gesteld. Alle resultaten zijn inmiddels gebundeld in een compleet rapport ter lezing en beoordeling door de deskundige jury.

Op donderdag 28 april 2011 komt de jury bijeen om de 5 genomineerde bedrijven te bepalen die gaan strijden om de 1e Safe Maintenance Award Benelux. Hierna worden ook de namen van de betreffende bedrijven bekend gemaakt.

Positieve reacties over initiatief voor award

Naast de nodige aanmeldingen hebben wij als organisatie ook vele positieve berichten mogen ontvangen over het initiatief voor deze award. Hiermee is in ieder geval al bereikt dat veilig werken tijdens onderhoudswerkzaamheden extra onder de aandacht is gebracht.

Winnaar 1e Safe Maintenance Award Benelux in mei bekend

In mei 2011 wordt bekendgemaakt wie de Safe Maintenance Award Benelux 2011 hebben gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan toonaangevende organisaties op het gebied veiligheid op en rond de werkplek. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt wie voor 2011 de Safe Maintenace Award Benelux in ontvangst mag nemen. Eén prijs wordt vergeven aan een MRO-bedrijf met als hoofdactiviteit het onderhoud verzorgen bij andere bedrijven en één award wordt uitgereikt aan een bedrijf met een eigen onderhoudsdienst.

 • Deelnemen aan competie tot uiterlijk 31 maart 2011

 • April 2011: nominering van 2x 5 finalisten

 • Mei 2011: bekendmaking van de 2 winnaars.

De deelnemers profiteren van de volgende voordelen

 • U krijgt op een pragmatische wijze inzicht in de persoonlijke veiligheid van uw medewerkers door het competitieformulier in te vullen. Zo geeft u direct aandacht aan safe maintenance.
 • Gratis deelname voor bedrijven met MRO als hoofdactiviteit die het onderhoud verzorgen bij andere bedrijven en bedrijven met een eigen onderhoudsdienst.
 • Gratis PR voor de genomineerde kandidaten en uiteindelijke winnaars in Vakblad TIM, de website safemaintenaceaward.com en alle free publicity die hier omheen ontstaat.
 • De genomineerde bedrijven mogen een jaar lang het logo ‘genomineerd voor Safe Maintenance Award Benelux 2011’ gebruiken.
 • De winnaars in beide categorieën ontvangen een professioneel HaVeP werkkledingpakket voor maximaal 25 personen, een award en mogen het logo ‘Winnaar Safe Maintenance Award Benelux 2011’ onbeperkt gebruiken.
Alle resultaten worden vertrouwelijk behandeld.

Beoordelingscriteria

Als beoordelingscriteria gelden elementen die zo veel mogelijk objectief kunnen worden gemeten:
 • Wat wordt er gedaan aan het bevorderen van de veiligheid op de werkvloer?
 • In hoeverre is de werkvloer ingericht om potentieel risico en/of gevaar zoveel mogelijk te reduceren?
 • Welke PBM’s worden er ingezet?
 • Zijn er trainingen en/of workshops rond veiligheid op de werkvloer?
 • Hoe worden medewerkers gestimuleerd om veilig te werken?
 • Hoe verloopt het borgen van de veiligheid intern: werken met checklists, regelmatig onaangekondigde (veiligheids-)audits op de werkvloer?
 • Is er aandacht voor innovatie in veiligheid: welke ideeën zijn er om de veiligheid te verbeteren, in hoeverre zijn de resultaten hiervan op een waardevolle manier toepasbaar binnen het hele werkveld?
 • Hoeveel gevallen van letsel, ongevallen en verzuim ten gevolge van onveiligheid zijn er? 

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent