Terugblik Safe Maintenance Award 2012

Imtech Industrial Services wint award 2012!

Donderdag 19 april 2012, Maintenance 2012 (Antwerp Expo): na een enerverende 'elevator pitch' tussen Compressor Products International, Imtech Industrial Services en SPIE Nederland BV, hebben Koos van Wanum en Ronald Rietdijk namens Imtech Industrial Services de Safe Maintenance Award Benelux 2012 in ontvangst mogen nemen. Beide heren hebben naar het oordeel van de jury een passievolle presentatie gehouden die prima aansluit bij de eerder ontvangen beoordelingsstukken.

Klik hier om de officiële reportage van vakblad TIM te downloaden.

Foto-impressie programma 19 april 2012

Bekendmaking en uitreiking 19 april op Maintenance 2012, Antwerp Expo

De bekendmaking en uitreiking van de Safe Maintenance Award Benelux 2012 heeft plaats gevonden op donderdag 19 april op de vakbeurs MAINTENANCE 2012, Antwerp Expo.

Tijdens de vakbeurs is er een interessant programma georganiseerd rondom de Safe Maintenance Award. De bezoekers hebben het programma gewaardeerd met een 8,1; uit de bezoekersevaluatie bleek tevens dat men dit evenement graag jaarlijks georganiseerd ziet.

De winnaars van 2011 - Total Raffinaderij Antwerpen en Johnson Controls Refrigeration - geven hun visie op veiligheid evenals veiligheidsdeskundige Jan van Herk.

Na een spannende 'elevator pitch' van de genomineerde bedrijven volgt de uitreiking.  

Programma Safe Maintenance Award op donderdag 19 april 2012 (Gele zaal)

10.30 – 10.45 Inleiding door initiatiefnemers SMAB

  • Jean-Paul van de Wiel, Marketing Manager Van Puijenbroek Textiel
  • Peter van Nierop, uitgever TIM Total Industrial Maintenance

10.45 – 11.15 “Verbetering gaat beter bij competitie dan met dwang”

  • Jan van Herk, Maintenance Consultant en Veiligheidskundige, lid van de jury SMAB

11.15 – 11.30    Koffiepauze

11.30 – 11.45 “Veiligheid, gezondheid en milieu zijn de verantwoordelijkheid van iedereen”

  • Renate van Helvoort van Johnson Controls, winnaar SMAB 2011 Onderhoudscontractors

11.45 – 12.00 “Veiligheid is een taak van elke dag”

  • Willy Wuyts van Total Antwerpen, winnaar SMAB 2011 Technische Diensten

12.00 – 12.30 Elevator pitch door de 3 genomineerden voor de SMAB 2012:“Ons bedrijf verdient de SMAB 2012 omdat ...”

  • Compressor Products International, Janine Braat, Office Manager/KAM Manager en Harry Buitelaar, General Manager
  •   Imtech Industrial Services, Ronald Rietdijk, QHSE manager
  • SPIE Nederland B.V., M.F.C. Herman, SHEQ Coördinator

12.30 – 12.45 Verkiezing winnaars SMAB 2012 en prijsuitreiking 

12.45 – 13.15 Napraten bij een broodje en een drankje

De weg naar de finale: verdiepingsslag genomineerde bedrijven

Na de bekendmaking van de nominaties heeft de jury een verdiepingsslag ingezet naar de genomineerde bedrijven. Aanvullend hebben de bedrijven 2 extra opdrachten uitgevoerd. Op basis hiervan heeft de jury nieuwe input gekregen voor het bepalen van de uiteindelijke winnaars. Naast de felbegeerde award hebben de winnaars o.a. een pakket veiligheidskleding van HaVeP Workwear / Protective wear ontvangen.

Jury heeft 4 nominaties bepaald voor de eindstrijd

Op donderdag 15 maart 2012 is de vakjury bijeengekomen te Gorinchem (Nederland) om de eerste beoordeling te geven van de inzendingen en een shortlist van genomineerde bedrijven op te stellen.

SafeMaintenanceAward2012_jury15032012_400x220

Uiteindelijk heeft de jury 4 bedrijven aangewezen die gaan strijden om de Safe Maintenance Award Benelux 2012. Lees meer

Veel positieve reacties over initiatief voor 2e editie

De 2e editie van de Safe Maintenance Award Benelux is ook een succes geworden. Naast de nodige aanmeldingen, heeft de organisatie vele positieve berichten mogen ontvangen over dit initiatief. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het doel van de award, namelijk extra aandacht genereren voor veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden. De jury en organisatie kijken dan ook al enthousiast uit naar de 3e editie.

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent