Safe Maintenance Award 2015


Programma uitreiking 

14:00 – 14:15 Inleiding door initiatiefnemers SMAB

14:15 – 14:45 Verbeter je veiligheidsbeleid: kijk naar Europa, Herman Baets, Chairman EFNMS (European Federation of National Maintenance Societies)

14:45 – 15:15 Waarin onderscheidt zich mijn veiligheidsbeleid, presentaties van 1 minuut door elk van de genomineerden SMAB 2015

15:15 – 15:35 Paneldiscussie met de genomineerden: hoe ziet de praktijk van safe maintenance eruit.    

15:35 – 15:45 Pauze, Juryberaad                                                

15:45 – 16:00Bekendmaking Winnaars SMAB 2015

16:00 – 17:00 Meet the winners: Kennisnetwerk met hapje en een drankje. Kom in gesprek met de winnaars, genomineerden, juryleden en andere maintenance en safety managers

Wil je werkelijk leren en je laten inspireren om onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren, dan mag je deze bijeenkomst niet missen.

Schrijf je gratis in op www.safemaintenanceaward.com/uitreiking

Initiatief door campagne Veilig Onderhoud van EU OSHA

Gekoppeld aan de campagne rond Veilig Onderhoud van OSHA, het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, hebben Van Puijenbroek Textiel (VPTex) en het vakblad TIM Total Industrial Maintenance in 2011 de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) uitgereikt. De award wordt jaarlijks uitgereikt.

Sinds gebleken is dat de meeste arbeidsongevallen gebeuren in de maintenance sector, is het thema door de Europese overheid hoog op de agenda geplaatst.

De deelnemers profiteren van de volgende voordelen

 • U krijgt op een pragmatische wijze inzicht in de persoonlijke veiligheid van uw medewerkers door het competitieformulier in te vullen. Zo geeft u direct aandacht aan safe maintenance.

 • Elke deelnemer ontvangt – gratis – een benchmark overzicht waarin zichtbaar wordt hoe het eigen bedrijf scoort op alle gevraagde veiligheidsaspecten ten opzichte van de andere deelnemende bedrijven.

 • Gratis deelname voor zowel onderhoudscontractors als als bedrijven met een eigen onderhoudsdienst.

 • Gratis PR voor de genomineerde kandidaten en uiteindelijke winnaars in Vakblad TIM, de website safemaintenaceaward.com en alle free publicity die hier omheen ontstaat.

 • De genomineerde bedrijven mogen een jaar lang het logo ‘genomineerd voor Safe Maintenance Award Benelux’ gebruiken.

 • De winnaars in beide categorieën ontvangen een set professionele HaVeP werkkledingpakketten, een award en mogen het logo ‘Winnaar Safe Maintenance Award Benelux’ onbeperkt gebruiken.

Alle resultaten worden vertrouwelijk behandeld.

Beoordelingscriteria

Als beoordelingscriteria gelden elementen die zo veel mogelijk objectief kunnen worden gemeten:

 • Wat wordt er gedaan aan het bevorderen van de veiligheid op de werkvloer?

 • In hoeverre is de werkvloer ingericht om potentieel risico en/of gevaar zoveel mogelijk te reduceren?

 • Welke PBM's worden er ingezet?

 • Zijn er trainingen en/of workshops rond veiligheid op de werkvloer?

 • Hoe worden medewerkers gestimuleerd om veilig te werken?

 • Hoe verloopt het borgen van de veiligheid intern: werken met checklists, regelmatig onaangekondigde (veiligheids-)audits op de werkvloer?

 • Is er aandacht voor innovatie in veiligheid: welke ideeën zijn er om de veiligheid te verbeteren, in hoeverre zijn de resultaten hiervan op een waardevolle manier toepasbaar binnen het hele werkveld?

 • Hoeveel gevallen van letsel, ongevallen en verzuim ten gevolge van onveiligheid zijn er?

Laatste nieuws

Het nieuwe veilig werken

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Lees meer...

Waarom deze Award?

De Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) stimuleert veilig werken bij  Onderhoudsafdelingen en Technische Dienstverleners. Om het veiligheidsbewustzijn te vergroten faciliteren wij de kennisuitwisseling op alle niveaus van de organisatie.

Lees meer...

Veilig werk verdient waardering

Veilig werken in de industrie heeft topprioriteit en elk incident is er één teveel. Een belangrijke factor voor veilig werken is de menselijke factor. De juiste mix van cultuur, leiderschap, het juiste voorbeeld en niet in de laatste plaats de overtuiging om veilig te willen werken, zorgen voor bewustzijn en resultaten.

Lees meer...

Blijf op de hoogte

Deel uw nieuws en blijf op de hoogte via:

LinkedinLogoTransparentSmallTwitterLogoTransparent